Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb európai országok képes leírás - Világörökség.tlap.hu
részletek »

Egyéb európai országok - Világörökség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagorokseg.tlap.hu » Egyéb európai országok
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Drottingholm Kastély - Svédország

A Drottingholm Kastély - Svédország

A Drottingholm Kastély - Svédország - 'Egy volt királyi nyári rezidencia, ma a királyi család otthona. A barokk park és a 17-19. századi szobák csodálatos példája. A Drottningholm Kastély az UNESCO Világörökség része'

Finnország - összefoglaló

Finnország - összefoglaló

A finn helyszínekről találhatunk itt rövid, lényegre törő összefoglalót: Rauma óvárosa, A Petäjävesi ótemplom, a verlai csiszolóüzem és kartongyár, a sammallahti bronzkori halmok, Struve földmérő vonal 6 finn mérőpontja, és Merenkurkku (Kvarken) szigetcsoport.

Hagia Sophia - Törökország

Hagia Sophia - Törökország

"Isztambul, az egykori Bizánc, majd Konstantinápoly gazdag történelme folytán több hétre való látnivalót tartogat. A Boszporusz partján fekvő várost nem szabad úgy elhagyni, hogy ne fedeztük volna fel a bizánci építészet remekét, a Hagia Sophiát. Amikor a templom elkészült, Procopius, a korabeli történész azt írta, hogy a kupola alapja eltűnni látszott, és olyannak tűnt, mintha egy aranyláncon függeszkedne le a mennyországból."

Rilai kolostor - Bulgária

Rilai kolostor - Bulgária

'A rilai kolostor 1147 méter tengerszint feletti magasságban a 2729 méter magas Maljovica hegycsúcs déli lejtőének völgykatlanában helyezkedik el Rila község közelében. A rilai kolostort a bolgárok legnagyobb nemzeti szentje Szent Iván Rilszki (876-946.) alapította. Az egykori nemes, földbirtokos a remete életet választotta magának.'

Városi látnivalók

Városi látnivalók

Látnivalókról és külföldi utazásokról magyarul. Látnivalók Európa és a világ városaiban. Egyre több UNESCO Világörökséggel rendelkező város magyar leírással az utazás blogon. Épületek, városrészek, óriási szobrok és terek, minden, amit egyszer látni kell mielőtt véget ér az utazásunk. Anglia, Franciaország, Görögország, Spanyolország, Svájc, Csehország, Ausztria, Brazília, Lettország, Belgium, Mexikó stb. nevezetes helyei.

Tuti menü