Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horvátország képes leírás - Világörökség.tlap.hu
részletek »

Horvátország - Világörökség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagorokseg.tlap.hu » Horvátország
Keresés
Találatok száma - 7 db
Dubrovnik - A világ legszebb városai

Dubrovnik - A világ legszebb városai

Szent államalapító királyunk Jobbját a ma Románia területén lévő Szent Jobb település kolostorában őrizték, a törökök innen rabolták el, majd Ragusába került a 16. század végén, onnan pedig Mária Terézia idején került Bécsbe. Hosszú és kalandos útja után pedig hazaérkezett a magyarok egyik legszentebb kincse.

Dubrovnik Online

Dubrovnik Online

Dubrovnik Online - horvát, angol, német, olasz, francia és svéd nyelven. A város történetét, látnivalóit, szállás- és szórakozóhelyeit, kirándulási és vásárlási lehetőségeit ismerhetjük meg itt.

Horvátország - Utazás-nyaralás Info

Horvátország - Utazás-nyaralás Info

Az Utazás-nyaralás Infó oldalain Horvátország 6 világörökségi színhelyét ismerhetjük meg igényes fotókkal illusztrálva. A 6 színhely: Dubrovnik óvárosa, Porec - Eufrázius Bazilika,Trogir történelmi városa, Split óvárosa Diocletianus-palotával, Sibenik - Szent Jakab Katedrális és Plitvicei Tavak Nemzeti Park.

Horvátország világörökségének kincsei

Horvátország világörökségének kincsei

A világörökségi kincsek általában egy adott ország legszebb, legérdekesebb látnivalói közé tartoznak, melyeket feltétlenül érdemes megtekinteni. Gondoljuk csak a magyarországi világörökségi helyszínekre, azok is az ország legszebb tájai közé tartoznak. A Horvátország info oldal ezen része tehát bemutatja Horvátország világörökségi kincseit, melyeket, ha arrafelé járunk, nem szabad kihagyni. Horvátországban a következő 7 hely található az UNESCO világörökség listáján:

Plitvicei-tavak Nemzeti Park

Plitvicei-tavak Nemzeti Park

A Plitvicei-tavak Horvátország legszebb természeti csodáihoz tartoznak. A Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot 1949-ben alapították, majd 30 évvel később felkerültek a tavak a világörökségi listára. A tavakat 16 teraszosan elhelyezkedő tó alkotja, amelyeket számtalan vízesés köt össze. Az állandó vízesések száma több, mint kilencven, de nagyobb vízbőség esetén számtalan időszakos vízesés is működik.

Split

Split

'Az 1700 éves múltra visszatekintő közép-dalmáciai Split Diokleciánusz császár alatt élte fénykorát, aki jó ideig innen irányította a Római Birodalom ügyeit, örökségül pedig remekbe szabott palotakomplexumot hagyott hátra. A pompás óvárosi műemlékegyüttesen és magas színvonalú idegenforgalmi szolgáltatásokon kívül Split turisztikai vonzerejéhez kétségkívül hozzájárul e mediterrán nagyváros lakóinak felejthetetlen déli hangulata.'

Trogir nyaralás

Trogir nyaralás

'Trogir Splittől 27 km-re fekszik a Kastelanski-öböl végénél. A római kori város egy kis szigetre épült az öbölben, rengeteg ókori és középkori emlékkel, hangulatos mediterrán óvárosával, templomaival, fehér márványköves sétáló utcáival és tereivel, valamint egyéb csodálatos látnivalóival méltán nevezhetjük Horvátország kis Velencéjének amely, már 1997 óta a világörökség részét képezi. A várossal szemben, a Ciovo sziget terül el, amely egy hídon keresztül közelíthető meg Trogirból.'

Tuti menü