Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Németország képes leírás - Világörökség.tlap.hu
részletek »

Németország - Világörökség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagorokseg.tlap.hu » Németország
Keresés
Találatok száma - 7 db
Bamberg

Bamberg

A lap ismerteti Bamberg városát. Az óvárosa 2500 épülettel 1993 óta része a világörökségnek. A legnagyobb történelmi óváros Európában. Szálláslehetőségekről informál: szállodák, ifjúsági szálló, kempingezési lehetőség.

Deutsche Limes-Strasse

Deutsche Limes-Strasse

A Limes a német világörökség része. 550 kilométer hosszan húzódik és 900 őrhely és 120 kisebb-nagyobb erődítmény található az útvonalon. Csak német nyelven érhető el. A kulturális útvonalat térképen is szemlélteti. Kerékpárral is bejárható.

Kölni Dóm

Kölni Dóm

'A közvetlenül a kölni pályaudvar szomszédságában álló dóm építését 1248-ban kezdték el Gerhard von Riele építőmester tervei alapján, a helyén álló korakö-zépkori templom maradványai fölött. Az új katedrális építésének fő célja az I. (Barbarossa) Frigyes német-római császár itáliai hadjárata során megszerzett ereklyék - többek között a milánói dómból származó Háromkirályok ereklyéi (a benne lévő csontokat a napkeleti bölcsek maradványaiként tisztelik) - elhelyezése volt, ugyanis a régi templom nem bírta volna befogadni a megnövekedett zarándoktömegeket.'

Németország világörökségei

Németország világörökségei

A Német Nemzeti Turizmus Iroda hivatalos honlapján magyar nyelven kaphatunk információkat a német világörökségi helyszínekről. térkép segítségével is tájékozódhatunk. A hagyományos fotók mellett 360 fokos panoráma képekben is gyönyörködhetünk.

UNESCO - Németország

UNESCO - Németország

Az UNESCO németországi lapja részletesen leírja a német világörökségi színhelyeket német, angol és francia nyelven. A leírásokat csodálatos fotók illusztrálják. 34 német világörökségi helyszínről kaphatunk tájékoztatást.

Virtuális túra a Wartburg várban - Eisenach

Virtuális túra a Wartburg várban - Eisenach

A Wartburg vár Németország egyik legismertebb és legkedveltebb vára, amely 1999-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Valószínűleg 1067-ben Springer Lajos gróf alapította. A palota építését 1155-ben kezdték meg, így jelentős románkori értéket képvisel.

Wartburg - Eisenach

Wartburg - Eisenach

Eisenach csodálatos középkori vára 1999-ben került fel a kulturális világörökségi listára. Ezen a színvonalas oldalon németül és angolul mutatják be a helyszínt. Itt élt Szent Erzsébet II. Endre Árpád-házi király lánya a 13. században. Itt fordította az akkor már kiátkozott Luther Márton görögről németre az Új Testamentumot.

Tuti menü