Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Olaszország képes leírás - Világörökség.tlap.hu
részletek »

Olaszország - Világörökség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagorokseg.tlap.hu » Olaszország
Keresés
Találatok száma - 5 db
Firenze

Firenze

Firenze város hivatalos lapja olasz és angol nyelven. Firenze óvárosa 1982 óta a kulturális Világörökség része. A város a reneszánsz szimbóluma. Műemlékei elsősorban a 13-16. századokból származnak.

Olaszország helyszínei

Olaszország helyszínei

Az olaszországi utazás egyben kulturális körút is. A különböző korokból származó művészeti kincsek olyan nagy számban vannak jelen az országban, akár egy kültéri művészeti galériában. Itália kulturális gazdagságát jól mutatja, hogy a legtöbb UNESCO világörökségi helyszínnel Olaszország büszkélkedhet.

Pisai Ferde Torony

Pisai Ferde Torony

'Pisa legfőbb turisztikai látványossága a torony, de nem az egyetlen. A pisai Dóm-tér, a Campo dei Miracoli, vagyis a Csodák tere egy széles terület a város központjában. A tér négy meghatározó építménye a dóm, a ferdetorony, a keresztelőkápolna és a temető. A Szűz Máriának szentelt dóm építése 1064-ben kezdődött. Az építész Buscheto volt; őt tekintik a pisai román stílus megteremtőjének.'

Sassi di Matera (Basilicata)

Sassi di Matera (Basilicata)

Olasz, angol, spanyol, francia és japán nyelvű oldal. Matera város Sassi negyede a város ókori magja. Az egész várost sziklákba vájták. 1993-ban került fel az UNESCO listájára. Az oldalon további információkat találhatunk az egész városról.

Verona, Firenze, Velence

Verona, Firenze, Velence

Az Életkép fototechnikai Magazin online oldalain olvashatunk egy érdekes cikket a 3 olasz világörökséghez tartozó városról: Veronáról, Firenzéről és Velencéről. A cikket művészi fotók is színesítik.

Tuti menü