Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spanyolország képes leírás - Világörökség.tlap.hu
részletek »

Spanyolország - Világörökség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagorokseg.tlap.hu » Spanyolország
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Katedrális, az Alcazar és az Archivo de Indias Sevillában

A Katedrális, az Alcazar és az Archivo de Indias Sevillában

Túlzás lenne azt állítani, hogy Sevilla mostanában élné fénykorát. A Római Birodalom két császára is innen származott, a mór időkben már 400 ezres nagyvárosként tartották számon, Amerika felfedezése után pedig jó ideig Sevilla birtokolta az összes kereskedelmi jogot, és az ezzel járó hatalmas vagyont.

Barcelona - Sagrada Família, Casa Batlló, Casa Milá, Güell Park

Barcelona - Sagrada Família, Casa Batlló, Casa Milá, Güell Park

Írány Barcelona! - Antonio Gaudí, a híres katalán építész remekműveinek, köztük a Sagrada Família, a Casa Batlló, a Casa Milá, és a Güell Park képes bemutatása mellett, cikkünkben a barcelonai látnivalók belépőjegy árainak feltüntetésén kívül, felhívjuk a Barcelona városába utazó turisták figyelmét a Barcelona kártya adta lehetőségekre is, amellyel számtalan barcelonai látnivaló teljesen ingyenesen megtekinthető és a tömegközlekedési eszközök is ingyen használatba vehetők.

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Spanyol, angol, portugál, francia, német és olasz nyelven érhető el Santiago de Compostela idegenforgalmi oldala. A város Galícia fővárosa zarándokhely, az UNESCO védelme alatt áll, a Szent Jakab út egyik állomása.

Segovia

Segovia

'Segovia város Spanyolországban Kasztíliában, a Kasztília és León autonóm közösség azonos nevű tartományának fővárosa. Az Eresma és a Clamores folyók találkozásánál fekszik, a Sierra de Guadarrama hegység lábánál. Ősi, talán kelta alapítású város, amelynek neve már a rómaiak ideje alatt is Segovia volt, és a Clunia tartományhoz tartozott. A kelta eredetű név jelentése valószínűleg erődítmény. A város leghíresebb jelképei közé tartozik a római vízvezeték, valamint az Alcázar erőd.'

Toledo

Toledo

A három kultúra városa - Toledo -'A város az Ibériai félsziget földrajzi, hosszan politikai központja. Az őslakos karpetánok és a punok után a rómaiak Toletum néven létesítettek castrumot a jelenlegi Alcázar helyén.'

Tuti menü